Een bedrijf vol energie.

Dit zijn wij!

WINGAS in Duitsland

Met een marktaandeel van circa 20 procent is WINGAS een van de grootste aardgasleveranciers van Duitsland. Het concern levert onder meer aardgas aan nutsbedrijven, regionale gasleveranciers, industriële bedrijven en krachtcentrales. Bovendien timmert WINGAS al een aantal jaar aan de weg op internationale spotmarkten.

Het bedrijf is een volle dochter van PAO Gazprom, de grootste aardgasproducent ter wereld, die WINGAS in 1993 samen met BASF-dochter Wintershall had opgericht. In 2015 werden de resterende aandelen in de aardgashandel- en opslagactiviteiten overgenomen.
 
De bedrijvengroep beschikt over een eigen, circa 3.000 kilometer lang netwerk van glasvezelkabels dat dwars door Duitsland loopt en vermarkt wordt aan telecommunicatiebedrijven voor de overdracht van data. In totaal omvat het werkveld een portfolio van glasvezelkabels van circa 7.000 kilometer.
 
Bij WINGAS werken in heel Europa circa 550 medewerkers, waarvan zo´n 400 op het hoofdkantoor in Kassel. In 2014 vestigde het bedrijf met 497,1 kilowattuur (kWh) een nieuw afzetrecord en wist daarmee de afzet in vergelijking met het jaar daarvoor met meer dan 12 procent te verhogen. De omzet steeg in dezelfde periode naar circa 12,6 miljard euro (2013: 12,5 miljard).

Contactgegevens:

WINGAS GmbH
Königstor 20
34117 Kassel
Duitsland

Tel.: +49 (0) 561 99858-0

E-Mail: E-Mail versturen

Web: www.wingas.com

Hier kunt u het visitekaartje aan uw contacten toevoegen: Nu VCF-visitekaartje downloaden
U kunt het VCF-bestand ook naar uw mailadres laten sturen VCF-bestand per mail versturen
Voer hier s.v.p. uw e-mailadres in