„Je hebt doorzettings vermogen nodig.Pim de Jong, commercieel adviseur

Lees meer over Pim de Jong

„Stap voor stap op het doel af.Anja Kossmann, trader oil/gas

Lees meer over Anja Kossmann

“Je hebt doorzettingsvermogen nodig.” Pim de Jong, commercieel adviseur

Samen met de energieadviseurs is Pim de Jong op het kantoor van WINGAS in ’s-Hertogenbosch elke dag opnieuw op zoek naar concurrerende aanbiedingen voor Nederlandse klanten. Het gaat er vooral om, zo goed mogelijk in te spelen op de vraag. Tegelijkertijd moet echter ook de prijs kloppen.

“Juist op de Nederlandse markt met veel eigen gasproductie is het niet voldoende om alleen maar de goedkoopste aanbieder te zijn. Je moet een goede relatie met de klant opbouwen. Daarvoor heb je uithoudingsvermogen nodig – net als bij het skiën.”

“Stap voor stap op het doel af” Anja Kossmann, trader oil/gas

Anja Kossmann is samen met haar collega´s in het trading-team verantwoordelijk voor de in- en verkoop van gas op de spot- en termijnmarkt en voor olie-hedges. Via een directe lijn met de WINGAS-brokers biedt ze op de tradingmarkten in heel Europa. De toeslag verleent ze pas als alle condities ook echt kloppen.
Vaak wikkelt Anja Kossmann de handel ook rechtstreeks met WINGAS-counterparties af. Daarvoor is veel Fingerspitzengefühl en een perfecte timing nodig.

“Ik heb bijna dagelijks telefonisch contact met de hele wereld en dat is ontzettend leuk. Ik doe een bod en in de loop van de dag kom je vaak stapje voor stapje tot elkaar. Dan word ik echt fanatiek en wil overal het beste uithalen. Dan is het handig als je een lange adem en veel geduld hebt.”