Persservice van WINGAS.

Altijd op de hoogte

12.10.2016

Energiewende 2.0: nu wordt het menens

Eigen website voor GASWINNER

Kassel. Tijdens de wereldklimaattop in Parijs riep vooral Duitsland op tot meer klimaatbescherming. Nu blijkt: het land dat zichzelf pionier op het gebied van klimaatbescherming noemt, is niet eens in staat om de eigen CO2-uitstoot noemenswaardig te verlagen. In de nieuwe editie van GASWINNER houden we ons bezig met de vraag waarom dat zo is.

Bovendien kunt u lezen welke rol de koppeling van de sectoren bij klimaatbescherming speelt. Want de sectoren stroom, warmte, verkeer en energie moeten de handen ineen slaan om klimaatvriendelijker te worden. Daarbij moeten ook andere markten en infrastructuur nauwer gaan samenwerken.

Maar de klimaatverandering houdt niet alleen de gemoederen in de energiebranche bezig. Ook de Europese Centrale Bank maakt zich zorgen over de invloed ervan op de stabiliteit van de financiële markten. Lees in deze editie wat de nieuwe speculatie bubble, de zogeheten koolstof bubble, te betekenen heeft, wat er schuilgaat achter de divestmentbeweging en hoe de energie- en financiële wereld samenwerken.

Tot slot nog een huishoudelijke mededeling: het magazine heeft nu ook een eigen website www.gaswinner.de.

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de