Persservice van WINGAS.

Altijd op de hoogte

14.04.2022

Geachte zakenpartners!

Graag stellen wij u de Letter of Comfort van het Duitse federale toezichthouder, Bundesnetzagentur (BNetzA) ter beschikking. Zoals u uit de op 13 april 2022 gepubliceerde berichtgeving heeft kunt opmaken, vervult de GAZPROM Germania groep, en dus ook WINGAS, centrale functies die van essentieel belang zijn voor de leveringszekerheid in Duitsland en Europa.

Op basis van deze berichtgeving dient het besluit van de Duitse federale regering het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (BMWK) van 4 april 2022 om het bedrijf te stabiliseren en het vermogen van de groep om te functioneren en zaken te doen in stand te houden.

In het kader van haar fiduciaire taken zorgt de Bundesnetzagentur ervoor dat een ongecontroleerde uitstroom van middelen bij GAZPROM Germania GmbH wordt voorkomen en dat alle betalingen alleen worden verricht om de bedrijfsactiviteiten in stand te houden. Tegelijkertijd ontwikkelt de Bundesnetzagentur mechanismen om ervoor te zorgen dat de onderneming en haar dochterondernemingen aan hun betalingsverplichtingen voldoen om de bedrijfsactiviteiten in stand te houden.

Daarnaast heeft de Bundesnetzagentur op 8 april 2022 besloten dr. Egbert Laege te benoemen tot algemeen vertegenwoordiger. Hij zal de directie van GAZPROM Germania GmbH ondersteunen.

WINGAS maakt gebruik van een gediversifieerde portefeuille om haar klanten te bevoorraden en koopt in op verschillende Europese handelspunten. Ons hoofddoel blijft het veiligstellen van de leveringen aan onze klanten en het nakomen van onze contractuele verplichtingen.

Indien er nog vragen zijn, aarzel dan wederom niet om contact op te nemen met uw Accountmanager.

Met vriendelijke groet,

WINGAS

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de