Persservice van WINGAS.

Altijd op de hoogte

06.05.2016

Nederland kan spilfunctie aardgashandel behouden

Rijswijk/Kassel. Nederland heeft toekomst als gasland, ook als de gaskraan in Groningen verder wordt dichtgedraaid en het land meer aardgas importeert dan exporteert. Nederland moet zich dan wel sterker gaan richten op de handel in gas, zo blijkt uit het rapport.

Daarnaast dient de strategie van Nederland als gasrotonde te worden aangepast. Momenteel doet de gasrotonde haar werk goed, maar in het licht van de dalende binnenlandse productie en de afspraken in het klimaatakkoord moet het systeem worden bijgesteld. Dit blijkt uit een rapport van het Economisch Bureau van de ING Bank.

ING adviseert Nederland om te investeren in infrastructuur in EU-landen buiten Noordwest-Europa en daarnaast het opzetten van trading hubs, zodat Nederland ook geld kan verdienen met de handel in buitenlands gas – ook als dit het Nederlandse net niet bereikt. ING vergelijkt dit model met de bloemenveiling in Aalsmeer, waar bloemen van over de hele wereld worden verhandeld, zonder dat deze ooit voor de veilingklok verschijnen.

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de