Persservice van WINGAS.

Altijd op de hoogte

08.02.2016

Nieuwe netten voor nieuwe energie

De nieuwste editie van GASWINNER staat online

Kassel. Zware sneeuwstormen in de Verenigde Staten, heftige orkanen in Europa: weerdiensten waarschuwen netbeheerders en energiebedrijven vroegtijdig als het weer capriolen gaat uithalen. Want door het stijgende aandeel van hernieuwbare energie stoot het stroomnet steeds vaker tegen de grenzen van zijn capaciteit. Lees in de nieuwste editie van GASWINNER hoe nieuwe tracés in Duitsland steeds vaker voor stabielere netten zullen zorgen en hoe gaskrachtcentrales hier tegenwoordig al aan bijdragen.

Ook brengen we verslag uit over de snelle opmars van nieuwe, klimaatvriendelijke technologieën dankzij het gebruik van vloeibaar aardgas in de transportsector. Terwijl er in Nederland en Groot-Brittannië al een relatief dicht netwerk van LNG-tankstations te vinden is, bestaat er in Duitsland nog geen een. Hier wil een initiatief uit Noordrijn-Westfalen verandering in brengen.

Ook de EU-commissie wil een nieuw energiebeleid voor LNG-terminals en aardgasopslagplaatsen ontwikkelen. Een infographic biedt een overzicht van de huidige opslagcapaciteiten voor aardgas in Duitsland en zijn buurlanden.

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de