Persservice van WINGAS.

Altijd op de hoogte

15.09.2017

WINGAS ontvangt zilveren predicaat van platform EcoVadis

Op grond van de goede milieu- en sociale standaarden behoort aardgasleverancier WINGAS tot de 30% beste leveranciers ter wereld.

Kassel. Duurzaamheid en Corporate Social Responsibility (CSR) spelen tegenwoordig in het bedrijfsleven een doorslaggevende rol. Bedrijven kiezen hun leveranciers niet alleen meer op grond van de prijs, maar willen ook weten welke maatregelen ten aanzien van milieubescherming de leverancier hanteert, hoe het bedrijf de arbeidsvoorwaarden heeft geregeld en of de leverancier zich aan de wetten en regels houdt.

De gevraagde informatie, inclusief bewijsmateriaal, werd nauwkeurig verzameld. “Voor het beantwoorden van een dergelijke vragenlijst moesten we veel interne bronnen raadplegen”, zegt Sergej Gutmann, WINGAS Accountmanager. Ook collega’s op de juridische, personeels- en HSE-afdeling werden erbij betrokken.

WINGAS besloot om zijn eigen standaarden door het EcoVadis platform te laten beoordelen. Voor de beoordeling moest een vragenlijst worden ingevuld die was toegespitst op branches en bedrijfsgrootte en onderverdeeld in vijf themablokken. Zo moesten bijvoorbeeld de maatregelen ten aanzien van duurzaam ondernemen worden aangegeven en de hoogte van de directe CO2-uitstoot in het vorig jaar.

Het kostte veel tijd om alle benodigde informatie bij elkaar te zoeken. “Vooral het vinden van gedetailleerde documenten die precies de benodigde informatie bevatten, was een uitdaging”, aldus projectleider Gutmann. Maar het resultaat mag er zijn: van EcoVadis ontving WINGAS een zilveren onderscheiding en hiermee het op een na hoogste predicaat. “Dit betekent dat we van alle beoordeelde bedrijven tot de beste 30 procent behoren”, zegt Gutmann blij.


Platform EcoVadis
Het in 2007 opgerichte platform EcoVadis stelt CSR-Ratings voor leveranciers uit de globale toeleveringsketen beschikbaar. Op basis van de aangeleverde informatie van de desbetreffende leveranciers werden wereldwijd al zo’n 30.000 leveranciers beoordeeld. De verkoopafdelingen van meer dan 120 multinationals grijpen op de EcoVadis-beoordelingen terug, waaronder Nestlé, Heineken, Johnson & Johnson of BASF. Meer informatie is te vinden op www.ecovadis.com.

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de

Königstor 20
34117 Kassel
Phone: +49 (0) 561 99858-0 
E-mail: presse[at]wingas.de